Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2017 15:17 - Кокосово масло
Автор: missivamakeup Категория: Забавление   
Прочетен: 353 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Здравейте приятели :) 
    
     Със затоплянето на времето и идването на лятото ,искаме да имаме хубава и подхранена кожа .Знам,че вече го споменах ,но днес искам да разкажа ,малко повече за КОКОСОВОТО МАСЛО ......

  То е изключително подходящо за хора с много суха и чувствителна кожа.Положителните страни на кокосовото масло са много и като за начало ще започнем с това,че то подхранва нашата кожата ,а в летните месеци желаем тя да е добре подхранена за да имаме равномерен и хубав тен на тялото ни .То помага на  тялото ни ,можем да го използваме след слънчево изгаряне ...и тъй като да тук мисля ,че съм малко хаотична започваме от макар и накратко неговият състав:

  -Околко 50 процента от кокосовото масло е лануринова киселина,която рядко се среща в природата ,в действителност то съдържа най-много от тази киселина от което и да е друго вещество на Земята.Тялото ни преобразува лануриновата киселина в моноглицерида монолаурин ,което може д аунищожи вируси ,като :СПИН ,ХЕРПЕС,МОРБИЛИ И ДР.
Днес ще говорим з анеговото приложение в козметичната част;

   1.С него можем да почистим грима от лицето ни
.Нанасяме на памучно тампонче и след това върху съответната част от нашето лице .След като сме почистили грима усещаме изключителна мекотта ,все едно сме си сложили крем з алице,но моят съвет е след това да измием лицето ни отново със съответният продукт ,които използваме в нашата рутина.
  2.Ексфолиант на тялото -Смесете равни частици на кокосово масло съсъ бяла или кафява захар.Може да нанесете на суха кожа,но аз го нансям на мокра кожа или под душа .Когато се използва като ексфолиант ,подпомага почистването на външният слой на кожата и премахва мъртвите клетки . След неговата употреба върху кожата има леко мазно усещане или уставя лек мазен филм и дамите ,които не обичат мазното усещане върху кожата ,не им го препоръчвам.След банят нямате нужда от лосион ,защотото кожата е мазничка и мека.
  3.Лосион за бръснене -Нанесете тънак слой Кокосово масло върху кожата си преди бръснене и бръснете ,както обикновенно .Лауриновата кислеина има антисептично действие ,в случай ,че с епорежете по време на бръснене.
  4.Лосион за тяло-Може д аизползвате чисто маслото или да го смесите с различни етерични масла ,Кокато се използва чисто то спомага за намалянето на финните бръчки и запазва съединителната тъкан еластична.
 5.Крем за околоочният контур -Нанесете тънак слой масло около очите си,за да омекоти бръчките и да предотврати изтъняването на кожата в тази област,което е причина за отпускането й.
  6.Балсам за устни -То омекотява устните ни и ги държи хидратирани.
  7.Сапун -кокосовото масло е една от основните съставки на много домашни сапуни.
  8.Дезодорант-Нанесете директно върху кожата на  мишниците си, ще помогне с неприятната миризма .По желание може да добавите и малко сода за хляб .

Дано да не ви е доскучало то толкова дългото ми обяснение,но аз обичам да съм ясна и изчерпателна.Надявам се да ви е интересно и да съм помогнала .
 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: missivamakeup
Категория: Забавление
Прочетен: 6064
Постинги: 6
Коментари: 0
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930